Tuesday, May 15, 2012

Artis dan NGO bantu pelajar gagal SPM


Inilah semangat yang ditunjukkan oleh artis-artis di Malaysia membantu Gerakan Destini Anak Bangsa (GDAB) sebuah badan NGO mencari lepasan SPM yang gagal menyambung pelajaran ke peringkat lebih tinggi kerana masalah kemiskinan..Syabas dan terima kasih MTK ucapkan kepada mereka tanpa jemu membantu merealisasikan hasrat Perdana Menteri untuk mentransformasikan pendidikan negara.

Rakaman sekitar program Jelajah Destini Anak Bangsa JDAB2012 yang berlangsung di KL pada 11 Mei 2012. Program jelajah bertujuan mencari lepasan SPM yang gagal menyambung pelajaran ke peringkat lebih tinggi kerana masalah kemiskinan.

Program ini merupakan program yang dinaungi sendiri oleh YAB Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan dianjurkan oleh Gerakan Destini Anak Bangsa (GDAB) sebuah badan NGO dengan kerjasama penuh UiTM.

Sehingga ke hari ini hampir 3,000 data pelajar lepasan SPM berjaya dikumpul oleh Skuad JDAB2012 yang mana semalam lebih 100 lepasan SPM di Bagan Datoh bakal diserap ke program MDAB untuk mengikuti Pra-Diploma selama 6 bulan di UiTM secara PERCUMA

No comments:

Post a Comment