Thursday, February 9, 2012

Sari Yanti dalam Teman Tapi Mesra TV3 (3 GAMBAR)


Apabila usia semakin matang dan memerlukan seorang teman hidup, apakah persahabatan itu akan menjadi teman tapi mesra selama-lamanya?

Itulah persoalan dalam drama, “BFF…Teman Tapi Mesra”, yang kini rancak bersiaran di TV3, setiap Ahad, jam 9.00 malam.

Drama terbitan Grand Briliance ini, membariskan pelakon terkenal, Sari Yanti, Munif Isa, Irfan Roslan dan Syatilla Melvin.

BFF Teman Tapi Mesra, mengisahkan persahabatan antara Iskandar (Muniff Isa) dan Shahidah (Sari Yanti) yang terjalin sejak zaman kanak-kanak.

Iskandar sanggup mengahwini Shahidah untuk membebaskan sahabat karibnya itu daripada kongkongan orang tua yang tidak merestui cita-cita Shahidah.

Mereka tinggal berasingan dan merahsiakan status mereka. Iskandar meneruskan kerjayanya sebagai juruterbang manakala Shahidah memohon kerja dengan pereka fesyen yang menjadi idolanya, Elaira.

Shahidah dan Iskandar sering bertukar cerita tentang kerjaya masing-masing. Mereka tidak pernah berbual tentang cinta. Hanya berbual tentang impian mahu menjadi yang terbaik dalam industri yang mereka ceburi. Sehinggalah suatu hari, Iskandar jatuh cinta dengan Karmila, seorang pramugari. Shahidah mula rasa kesunyian kerana Iskandar asyik melayan Karmila. Dia mula rindukan perhatian Iskandar.


Dua tahun berlalu, Iskandar, ingin bercerai dengan Syahidah kerana merancang berkahwin dengan Karmila. Namun, hasrat mereka terpaksa ditangguhkan kerana ibu Shahidah meninggal dunia.

Pada waktu sama, hubungan Iskandar dan Karmila putus kerana kecurangan kekasihnya itu. Shahidah sentiasa berada di sisinya untuk memberikan semangat. Lalu Iskandar sedar Shahidah bukan lagi sebagai teman baik tetapi pasangan hidup yang lengkap.

Bagaikan sudah terlambat, ada sesorang menagih cinta Shahidah. Apakah kesudahan hubungan mereka? Jangan lupa sasksikan kesudahan, ‘BFF…Teman Tapi Mesra’!

Sinopsis Drama Bersiri 'BFF..Teman Tapi Mesra'.

Iskandar (Munif Isa) dan Shahidah (Sari Yanti) berkawan baik sejak zaman kanak-kanak. Mereka saling memahami dan sering berkongsi masalah. Selepas SPM, Iskandar diterima sebagai pelatih juruterbang manakala Shahidah terpaksa menurut kehendak ayahnya untuk belajar di universiti tempatan. Jauh di lubuk hati, Shahidah masih menyimpan cita-citanya untuk menjadi seorang pereka fesyen yang berjaya di ibu kota. 

Iskandar yang sudah menjadi seorang juruterbang bersimpati melihat kawan baiknya hidup dalam kongkongan ibu bapa. Lantas, dia terfikir untuk melamar Shahidah. Demi kebebasan dan minat terhadap kerjaya yang diimpikan, Shahidah menerima lamaran Iskandar walaupun cinta tidak pernah hadir dalam hubungan mereka. 

Iskandar dan Shahidah berhijrah ke Kuala Lumpur dan tinggal berasingan. Iskandar bekerja sebagai juruterbang manakala Shahidah memohon kerja dengan pereka fesyen yang menjadi idolanya, Elaira.

Shahidah dan Iskandar sering bertukar cerita tentang kerjaya masing-masing. Mereka tidak pernah berbual tentang cinta. Sehinggalah suatu hari, Iskandar telah jatuh cinta dengan Karmila, seorang pramugari. Shahidah mula rasa kesunyian kerana Iskandar asyik melayan Karmila. Dia mula rindukan perhatian Iskandar. 

Suatu hari, Iskandar berbincang dengan Shahidah tentang penceraian mereka kerana dia merancang untuk berkahwin dengan Karmila. Walaupun hati Shahidah terguris tetapi dia menerima hakikat bahawa mereka akan ‘berpisah’ pada suatu hari juga. Pada masa yang sama, hubungan Iskandar dan Karmila putus apabila Karmila beralih cinta kepada seorang duda yang kaya. Iskandar terluka dan Shahidah sentiasa berada di sisinya untuk memberikan kata-kata semangat.

Bagaikan sudah terlambat bagi Iskandar kerana Shahidah semakin rapat dengan Emran (Irfan Roslan) dan sedia menerimanya sebagai cinta pertama. Apakah kesudahan bagi hubungan Shahidah, Iskandar dan Emran? Jangan ketinggalan untuk menonton kesudahan kisah Shahidah, Iskandar dan Emran menerusi ‘BFF…Teman Tapi Mesra’.

No comments:

Post a Comment