Wednesday, December 7, 2011

Bisnes Tutti Fruitti Ainul Aishah Laris! (9 GAMBAR)


Suatu ketika dulu, kelibatnya acapkali menghiasi kaca TV mahupun filem, namun sejak kebelakangan ini, kelibat pemilik nama Ainul Aishah seakan ‘menghilang’.

Selain mencipta nama sebagai dramatis yang sudah membintangi pelbagai drama, pelakon berkenaan juga sudah tampil dengan beberapa buah filem seperti Nana Tanjung, Nana Tanjung 2, Otai, Skrip 7707 dan Histeria.

Memetik kenyataan pelakon berusia 26 tahun ini lewat sebuah laman Murai, Ainul pada masa ini sedang sibuk fokus dengan bisnes francais Tutti Frutti yang telah beroperasi sejak Jun lalu di Bangi serta sebuah lagi cawangan di Nilai pada 17 Oktober lalu.

“Saya sekarang berniaga francais Tutti Fruitti di Nilai dan Bangi, inilah yang saya buat sekarang ini. Menguruskan perniagaan keluarga. Nampaknya usaha saya untuk bisnes ini mendapat sambutan menggalakkan daripada orang ramai yang menetap di kedua-dua lokasi tersebut,”

“Alhamdulillaj, perniagaan saya telah mendapat maklum balas yang memberansangkan. Insyaallah dalam tahun depan, saya merancang untuk membuka bebera[a lagi cawangan Tutti Fruitti di beberapa lokasi selain terbabit dengan perniagaan makanan dan minuman,” ujar Ainul.

Tambah Ainul lagi, dia turut merancang untuk membuka perniagaan butik secara online.

Meskipun semakin ligat berbisnes, Ainul walaubagaimanapun, menafikan dirinya seakan ingin berundur dari dunia lakonan malah menyatakan dirinya masih sayangkan dunia lakonan dan mahu terus aktif dengan dunia lakonan.

Buktinya, dia turut membintangi filem ‘Untuk Tiga Hari’ terbitan Tarantella Pictures arahan Afdlin Shauki yang akan menjengah pawagam tahun depan selain turut menerima beberapa tawaran berlakon telemovie.

PROFIL

NAMA SEBENAR: Ainul Aishah Azizun
NAMA KOMERSIAL: Ain@Ainul
TARIKH LAHIR: 16 April 1985
TEMPAT LAHIR: Kuala Lumpur
KERJAYA: Model, pelakon dan penyanyi
STATUS: Bujang
ADIK-BERADIK: Anak kedua daripada empat beradik
PENDIDIKAN: Ijazah Creative Multimedia (Advertising), Multimedia Universiti (MMU)
TELEFILEM/DRAMA BERSIRI: Bong, Enigma, Idola Kecil The Series, Mama Rock, Kecuali Cintamu, Mataku Nampak Hantu, Merah Puteh, Sungai Puaka, Syiling Puaka, The Hoppers, KL Menjerit, Sitkom Anak Mami, Sitkom Senario, Bola Cinta
FILEM: Nana Tanjung, Nana Tanjung 1 dan 2, Otai, Skrip 7707 dan Histeria
PENCAPAIAN KERJAYA: Finalis Pelakon Wanita Harapan Festival Filem Malaysia Ke-20, Finalis EH! 20 Yang Anggun 2008, Pemenang Loreal Star Search 2006/2007 dan Top 10, Finalists for Cleo Cover Girl Search 2005/2006.
ANTARA IKLAN: Hotlink, Maxis, Magie, Bursa Malaysia dan iTalk TM