Wednesday, November 30, 2011

LISA SURIHANI TERIMA ANUGERAH PENCAPAIAN KHAS PERGERAKAN PUTERI UMNO (GAMBAR)


Ketua Puteri, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin menyampaikan Anugerah Artis Wanita Cemerlang kepada Lisa Surihani Mohamed sambil diperhatikan Naib Ketua, Shahanim Mohamad Yusoff pada Persidangan Perwakilan Pergerakan Puteri Umno 2011 di PWTC, Kuala Lumpur.


Pelakon wanita popular, Lisa Surihani Mohamed dianugerahkan Anugerah Pencapaian Khas Pergerakan Puteri Umno pada Perhimpunan Agung pergerakan tersebut di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini pada Rabu. Lisa Surihani yang merupakan Pelakon Wanita Popular Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010 semasa ditemui berkata, beliau berbesar hati dan bersyukur dengan anugerah tersebut.


“Saya terkejut apabila menerima surat yang memaklumkan mengenai anugerah ini. Saya nampak ia sebagai sesuatu yang positif bahawa seseorang boleh melanjutkan pelajaran dan menceburkan diri di dalam bidang seni,” katanya yang merupakan graduan jurusan undang-undang.
Lisa juga mengakui bahawa beliau bukanlah seorang ahli Puteri Umno.

“Tetapi berada di perhimpunan seperti ini telah menyuntik semangat saya,” katanya sambil menambah adalah terlalu awal untuk beliau mengatakan dirinya telah bersedia untuk menyertai politik.
Anugerah Pencapaian Khas Pergerakan Puteri juga dianugerahkan kepada Johan Qariah Tilawah al-Quran Peringkat Antarabangsa 2011, Suraya Abu Hassan yang juga seorang anggota Puteri sejak beberapa tahun yang lalu.
“Saya hanya mendapat tahu tentang anugerah ini lima hari yang lalu. Saya langsung tidak menjangkakan akan diberi penghormatan sebegini rupa,” katanya dan menambah akan terus berkhidmat kepada Puteri.
Beliau yang giat mengajar kelas al-Quran dan tajwid kepada guru-guru sekolah agama di seluruh negara juga memberitahu terpaksa membatalkan beberapa kelas yang dijadualkan Rabu untuk hadir menerima anugerah itu.

Tiga lagi penerima anugerah itu adalah pemenang pingat emas acara renang Sukan SEA 2011, Katrina Ann Abd Hadi, penerima kumpulan pertama Biasiswa Nasional 2010, Nur Izzati Zainal Nazeri dan usahawan wanita cemerlang, Harlina Hamid.Harlina yang mengusahakan perniagaan jambu batu berkata, anugerah itu membuktikan bahawa wanita muda juga boleh berjaya jika berusaha dan mempunyai semangat yang kuat serta tidak mudah putus asa.