Thursday, September 22, 2011

Pierre Andre Cemburu Dengan Syamsul Yusof

Pierre Andre
Pierre Andre
KUALA LUMPUR: Pengarah dan pelakon, Pierre Andre, 26, mengakui berasa cemburu dengan kejayaan yang di kecapi oleh rakan baiknya yang juga pengarah berbakat Syamsul Yusof.

Pierre bagaimanapun berkata, perasaan cemburu itu bukan ke arah negatif tetapi lebih kepada positif untuk lebih memajukan diri sebagai pengarah dan pelakon.


"Sejujurnya saya cemburu apabila melihat kejayaan Syamsul yang berjaya menghasilkan pelbagai genre filem dan mendapat kutipan mencecah lapan ke sepuluh juta.

"Itu adalah satu cabaran untuk saya untuk melakukan lebih baik untuk memajukan diri sekurang-kurangnya setanding dengannya," katanya.

Pierre ditemui pada sidang media selepas majlis pratonton filem terbaru arahannya, Al-Hijab di sini, baru-baru ini.

Dalam pada itu, Pierre berkata dia tidak kisah jika dilabel sebagai pengarah filem seram kerana menyedari kelebihannya dalam genre itu.

"Saya terpaksa akui apabila saya menghasilkan filem bukan berbentuk seram impaknya tidak sama seperti filem seram. Jadi saya tidak kisah jika dilabel sebegitu.

"Pun begitu itu bukanlah alasan untuk saya terus menumpukan kepada pembikinan filem seram kerana percaya mampu menghasilkan filem lain dengan baik," ujarnya.

Sebelum ini Pierre pernah mengarahkan dua buah filem berjudul Jangan Tegur dan 9 September di bawah produksi Metrowealth International Group (MIG).

Sementara itu, bercakap mengenai filem arahan terbarunya, Al-Hijab yang bakal menemui penonton di pawagam pada 6 Oktober depan, Pierre memberitahu ia terhasil melalui pengalamannya.

Mengharapkan ia mendapat sambutan hebat daripada penonton, Pierre berkata, Al-Hijab mempunyai kelainan dari segi penceritaan dan elemen seram yang ditonjolkan.

"Selama dua tahun menyepi ini adalah hasilnya dan berharap peminat filem tempatan akan menyukainya," ujarnya.

No comments:

Post a Comment