Wednesday, May 2, 2012

Ong Kim Swee Bergaduh Dengan Editor Hiburan


Tahniah Kakileaks ucapkan buat jurulatih pasukan Harimau Muda A dan Kelayakan Olimpik iaitu Ong Kim Swee yang baru saja merangkul jurulatih pilihan Anugerah Astro Arena 2012, baru-baru ini.

Kakileaks sangat setuju dengan pemilihan Ong kerana beliau sememangnya seorang yang berhemah tinggi dan mesra media. Mungkin ini juga jelas membuktikan Ong layak untuk menjadi jurulatih pasukan negara seandainya Datuk K Raja Gopal bersara.

Dalam pada meraikan kemenangan itu dikhabarkan ada segelintir pihak telah mendakwa Ong telah bertekak dan bergaduh dengan seorang editor hiburan sebelum dia diumumkan sebagai pemenang tempoh hari. Maaf ya, bukan editor Kakileaks tau!

Sungguhpun Kakileaks tidak tahu punca sebenar pertengkaran tersebut, namun Kakileaks diberitahu ia ada melibatkan beberapa nama pemain Harimau Muda A seperti Izham Tarmizi dan Syahrul Azwari.

Dengarnya, disebabkan pergaduhan itu, Ong dituduh mengawal pergerakan dan privasi pemain-pemainnya.

Sehingga ada yang mengatakan, Ong telah mengongkong dan menghasut pemainnya agar tidak melayan sebarang pertanyaan dan temubual dari media tempatan terutama sekali hiburan.


Walaupun kebenaran cerita ini masih belum sah lagi, ada beberapa peminat turut meluahkan rasa pelik kerana laporan atau gambar -gambar terbaru pemain kesukaan mereka sudah tiada lagi di dada majalah hiburan.

Ada juga yang dapat menyaksikan, cerita tentang pemain bola sepak tempatan terputus secara tiba-tiba. Adakah ia berpunca dari pertengkaran ini?

Hanya yang masih tinggal dan kelihatan di majalah adalah kisah dan foto terbaru penjaga gol kebangsaan iaitu Khairul Fahmi Che Mat.

Apa sekalipun, ramai pihak sebenarnya agak kurang percaya dengan cerita sebegini.

Mungkin jika benar ada berlaku pertengkaran, faktornya mungkin ia disebabkan salah faham saja.

Biasalah dunia hiburan dan dunia sukan lain tetapi dunia selebriti tetap sama.

Selama ini pun, pihak editorial Kakileaks mudah untuk bekerjasama dengan Ong yang tampan juga orangnya itu.

Sekali pandang wajah Ong ada macam pelakon Korea Selatan.

Jadi, apa tunggu lagi wahai editor Kakileaks, pergilah intai padang bola sepak negara untuk mendapatkan jawapan dari Ong.

Lebih syok, jikalau Propaganza dapatkan temubual eksklusif bersama Ong.

Tapi ingat, susah juga nak dapat Ong kerana dia jadualnya sama padat seperti pemain bola sepak.

Kakileaks: Siapakah pengurus peribadi Khairul Fahmi Che Mat atau Apex?

No comments:

Post a Comment