Saturday, February 11, 2012

Iqram Dinzley Tidak Lagi Memakai Seluar Pendek

Iqram Dinzley kini menjadi duta Ayamazz RotiImpit. Foto RAYMOND OOI
KUALA LUMPUR: Pelakon, Iqram Dinzley mengakui pernah berhasrat untuk berhenti daripada bidang lakonan kerana ingin mendalami agama Islam.

Iqram berkata, keputusan itu telah difikirkannya sebanyak dua kali iaitu pada kali pertama dia pulang dari menunaikan Umrah pada tahun 2006 dan ketika bercuti di Turki pada tahun lalu.

"Dah dua kali saya berhajat untuk meninggalkan bidang lakonan ini untuk mendalami lagi agama Islam yang selama ini saya rasakan diri ini agak cetek dalam pengetahuan agama.

"Bagaimanapun saya rasa, perubahan boleh dilakukan secara berperingkat dan pada masa sama saya tetap mendalami ilmu-ilmu agama yang banyak lagi rasanya saya tidak tahu," katanya.

Tambah Iqram, antara perubahan yang dilakukannya ialah dia tidak lagi memakai seluar pendek seperti yang sering digayakannya sebelum ini apabila keluar beriadah.

"Selain itu juga, jujur saya katakan, saya sedang berusaha untuk menguatkan rukun Islam yang kedua iaitu sembahyang lima waktu sehari.

"Benar, perkara ini harus dilakukan sejak dahulu lagi, tetapi saya sedang bergerak ke arah kebaikan, Insya-Allah," ujarnya.

Sementara itu Iqram kini menjadi duta produk baru Ayamazz RotiImpit di bawah syarikat Ayamazz Sdn Bhd.

Menerusi produk berkenaan, Iqram turut menyarankan kepada golongan remaja untuk memulakan perniagaan secara kecil-kecilan sebagai duit poket bagi menanggung yuran pengajian.

"Saya rasa produk ini amat bagus kerana rotinya dikukus dan sekurang-kurangnya makanan seperti makanan segera dapat dielakkan dan ia juga merupakan makanan berbentuk kesihatan.

"Dalam pada itu, ia juga bagus buat para pelajar yang ingin menceburi bidang perniagaan kerana Ayamazz RotiImpit turut menawarkan francais secara kiosk dan van mengikut modal masing-masing dan ia amat sesuai di jual di kampus-kampus kolej atau sekolah," ujarnya.

No comments:

Post a Comment