Wednesday, January 11, 2012

Angkara Syamsul, Aaron Cedera? (3 GAMBAR)AKTOR paling dikehendaki dalam industri perfileman Malaysia saat ini, Aaron Aziz, 36, yang menjalani penggambaran filem terbaharunya, KL Gangster 2 di Wangsa Maju, Kuala Lumpur dikatakan telah mengalami kecederaan sehingga dimasukkan ke hospital baru-baru ini.

Gosip segera bertiupan membawa perkhabaran kurang enak kononnya berlaku kesilapan teknikal ketika penggambaran babak lagak ngeri yang membabitkan Aaron.

Pengarah filem itu, Syamsul Yusuf pula dipersalahkan dan anak teruna Datuk Yusuf Haslam itu ditohmah sebagai terlalu ghairah mahu menyiapkan filem itu sehingga menyebabkan berlaku kemalangan menyebabkan Aaron tercedera.

Syamsul dalam kenyataannya kepada sebuah akhbar semalam telah menafikan bahawa dia adalah dalang di sebalik kecederaan yang dialami Syamsul itu, namun apa pula cerita di pihak Aaron?

Kosmo! berpeluang bersua dengan Aaron di set penggambaran KL Gangster 2 di Kampung Abdullah Hukum, Kuala Lumpur, kelmarin bagi merungkai segala persoalan yang tercetus daripada kejadian yang tidak sangka-sangka menimpa dirinya itu.

Kosmo!: Dengar cerita Aaron cedera dan dimasukkan ke hospital selepas terbabit dengan penggambaran babak lagak ngeri filem KL Gangster 2 tetapi kenapa anda masih datang ke set penggambaran filem ini?

AARON AZIZ: Boleh dikatakan saya terpaksa datang penggambaran (filem ini) juga. Doktor suruh berehat empat hingga lima hari tetapi saya nak buat juga penggambaran. Cuma buat masa sekarang, saya tak boleh buat lagak ngeri atau aksi terlampau lasak.

Apa yang berlaku sebenarnya sehingga menyebabkan Aaron tercedera?

AARON dan Syamsul merupakan karyawan utama filem
terlaris Malaysia, KL Gangster yang telah mengumpul
kutipan tiket mencecah RM12 juta.
Selepas penggambaran pada Sabtu 7 Januari lalu, badan saya sakit-sakit. Ingatkan sakit biasa sahaja. Namun, saya tetap teruskan penggambaran. Biasanya selepas itu akan sembuh terus. Tapi kali ini lain pula. Pada pagi Ahad 8 Januari, disebabkan sudah tidak tahan sakit belakang, saya terus pergi ke hospital dan seterusnya tidak dibenarkan pulang, kena tahan di hospital, tetapi sehari sahaja kemudian terus dibenarkan pulang.

Sebenarnya apa yang menyebabkan kesakitan yang dialami Aaron itu?

Doktor beritahu sebab saya terlalu penat. Tapi pada hari penggambaran itu, saya sendiri yang minta kebenaran Syamsul (Yusuf) untuk buat aksi yang lebih lasak. Kalau ikut skrip asal, saya jatuh dan hampir kena langgar kereta, tetapi saya minta ubah iaitu selepas jatuh kereta, saya jatuh lagi di atas sebuah kereta lain, kemudian barulah saya nak kena langgar.

Di hospital manakah Aaron kena tahan dan boleh ceritakan pengalaman ketika itu?

Saya mendapatkan rawatan di Pusat Perubatan Tropicana, Damansara, Petaling Jaya. Mula-mula saya kena sekali suntikan ubat penahan sakit di bahagian punggung tapi kesakitan yang saya alami masih belum hilang, lalu doktor pun memberikan dua lagi suntikan - satu di bahagian bahu dan satu di bahagian tangan saya.

Selepas itu, barulah saya berasa sedikit lega. Selain itu, doktor juga ada buat X-ray bagi memeriksa sama ada ada berlaku keretakan tulang dan pastikan tiada masalah serius berkaitan. Doktor kata, jika masalah kesakitan yang saya alami masih berlarutan kena buat ujian scan MRI, tetapi syukur Alhamdulillah semua sudah okey.

Betul ke gosip yang mendakwa kesakitan yang dialami Aaron itu adalah disebabkan berlaku kesilapan teknikal ketika berlakon babak lagak ngeri KL Gangster 2 angkara Syamsul yang terlalu ghairah mahu menyiapkan filem ini?

Bukan pasal kemalangan semasa babak lagak ngeri filem ini. Saya kepenatan sebenarnya selepas berulang-alik dari lokasi penggambaran KL Gangster 2 di Kuala Lumpur dan lokasi penggambaran lain di Negeri Sembilan, dan macam-macam lagi faktor berkaitan.


Adakah Aaron akan ikut nasihat doktor untuk berehat seketika sebelum kembali ke set penggambaran KL Gangster 2?

Kebetulan saya akan ke Tokyo, Jepun selama seminggu mulai Rabu ini (semalam, 11 Januari 2012) untuk promosi produk minuman tenaga jenama Drive 7 yang telah melantik saya sebagai dutanya. Jadi dalam masa yang sama, saya akan gunakan untuk berehat. Selepas itu barulah saya akan sambung penggambaran KL Gangster 2 sebelum ke set sebuah lagi filem baharu lakonan saya yang berjudul, Kerat 14.

No comments:

Post a Comment