Thursday, October 20, 2011

Moammar Gadhafi ditangkap hidup sebelum ditembak mati (VIDEO & 6 GAMBAR)


Bekas Pemimpin Libya, Muamar Gaddafi terbunuh dalam pertempuran dengan rejim yang menumbangkan pemerintahan pemimpin berkenaan secara pemberontakan.

Rejim berkenaan yang dikenali sebagai Majlis Peralihan Kebangsaan (NTC) mengesahkan Gaddafi terbunuh dalam serangan terakhir di bandar Sirte.
Imej yang ditangkap: Gambar dari telefon bimbit, menunjukkan pemimpin Muammar Gaddafi cedera, diedarkan tidak lama selepas berita penangkapan beliau didedahkan
Rakaman telefon mudah alih, dikeluarkan tidak lama selepas berita penangkapan itu berlaku, muncul gambar yang menunjukkan Gaddafi dalam keadaan berdarah di kepala.


Majlis Kebangsaan Peralihan rasmi Abdel Majid Mlegta berkata: 'Dia (Gaddafi) juga ditembak di kepalanya. Terdapat banyak tembakan dilepaskan oleh kumpulan ini dan dia akhirnya mati'.

Beliau berkata Gaddafi telah ditembak mati kerana dia cuba melarikan diri, manakala sumber lain berkata Gaddafi telah ditembak diperutnya sekurang-kurangnya sekali dengan peluru 9mm.1 comment:

  1. Inna Lillahi wa Inna Ilaihi Raji'un. Secara zahirnya telah kembali ke rahmatullah seorang lagi insan bekasa pemimpin yang dianggap diktator. Namun secara batinnya, Barat telah kehilangan seorang lagi musuh ketatnya di dunia Islam. Orang pertama Saddam Husain, sekarang siapa lagi yang diintai mereka? Tapi pasti pemimpin negara Islam. Rakyat yang bodoh dan disogok dengan pelbagai godaan bertepuk tangan.Namun mereka tidak sedar, bahawa perbuatan ini mempermudah kuasa kuffar menjajah negara Islam. Lihat Iraq dan Afghanistan. Wallahu A'lam.

    ReplyDelete